Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek brengen wij uw persoonlijke situatie in beeld met als doel u een passend voedingsadvies te bieden. Allereerst starten wij met het invoeren van uw persoonlijke gegevens. Vervolgens nemen wij de klachten door die u ervaart, uw medische geschiedenis, uw werkomgeving, uw leefomgeving uw eetgewoonten. Daarnaast bespreken we ook uw doelstellingen.

Aan het einde van het eerste gesprek geven wij u de eerste adviezen die uit het gesprek naar voren zijn gekomen. Per e-mail ontvangt u een document waarin de uitkomsten van het gesprek zijn vastgelegd en waarin u het advies terug kunt lezen. Naast de directe tijd zal bij het eerste consult ook indirecte tijd gerekend worden voor de administratie en het vastleggen van de uitkomsten.

Het eerste gesprek duurt ongeveer 60 minuten.

 Wat neem ik mee

Voor uw eerste afspraak is het van belang dat u de volgende gegevens meeneemt:

  • een geldige legitimatie, zoals rijbewijs of paspoort
  • uw verzekeringspas
  • eventueel uw verwijsbries van de huisarts of specialist

Vervolggesprek

Na het eerste gesprek vinden er vervolgconsulten plaats. Tijdens deze consulten bespreken wij hoe uw dieet verloopt en wordt er eventueel wat aangepast. De doelstellingen die wij hebben gesteld worden geëvalueerd. Daarnaast is er ook ruimte om de moeilijke momenten te bespreken, zoals etentjes, de weekenden. Wij adviseren u graag hoe u hiermee om kunt gaan.

Verwijzing

Wilt u een afspraak maken bij onze praktijk? Dan kunt u bij ons terecht via een verwijzing van uw huisarts of een andere specialist. Uw verwijsbrief neemt u mee naar uw eerste afspraak. 

U kunt ook zonder verwijsbrief van uw huisarts of specialist bij ons terecht. Let er wel op dat sommige zorgverzekeraars de Directe toegankelijkheid Diëtetiek niet vergoeden. Het is verstandig dit te controleren bij uw eigen zorgverzekeraar.

Hoe maak ik een afspraak?

Wilt u een afspraak bij ons maken? Neemt u dan contact op via het contactformulier of telefonisch via 06-40641613.

Afmelden afspraak

Bent u verhinderd? Wij stellen het op prijs als u ons dit uiterlijk 24 uur van te voren laat weten via 06-40641613. Zegt u uw afspraak niet op tijd af, dan zijn wij helaas genoodzaakt de kosten van een kort consult in rekening te brengen. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar.