De diëtist

Mijn naam is Ilse de Rooij en ik ben 24 jaar. Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat voeding belangrijk is. Er werd altijd gezorgd dat er gezonde voeding in huis was, maar er was natuurlijk ook wel eens tijd voor iets lekkers.

Ik associeer voeding met gezelligheid. Gezellig met het gezin ’s avonds de dag doorspreken of met vrienden/familie lekker uiteten. Ik vind het belangrijk dat er altijd ruimte is voor voeding en gezelligheid op een gezonde manier. Uit ervaring kan ik spreken dat het soms ook een strijd kan zijn met de kilo’s. Vanaf mijn pubertijd zat ik ook altijd op het randje van overgewicht. Door de kennis die ik op heb gedaan tijdens mijn opleiding en door meer te gaan sporten, heb ik bewust een gezondere leefstijl aangenomen. Hierdoor zit ik lekkerder in mijn vel en voel ik mij een stuk energieker.

Opleiding

  • 2014      : HBO Voeding & Diëtetiek, Haagse Hogeschool (diploma behaald)

  • 2015      : Specialisatie Sportdiëtetiek, Hogeschool van Amsterdam (behaald)

  • 2016      : Specialisatie Voeding en diabetes, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (behaald)

 

Tijdens mijn studie heb ik de kans gekregen om in Suriname bij een zelfstandige diëtiste een half jaar stage te lopen. Hier heb ik veel kennis opgedaan over verschillende ziektebeelden zoals diabetes, hart- en vaatziekte en overgewicht. Waar ik ook veel kennis over opgedaan heb zijn de verschillende culturen en eetgewoontes die daarbij horen. Een leerzame stage en een hele ervaring rijker. 

Bij mijn afstudeerstage heb ik mij op een andere doelgroep gericht. Ik heb wekelijks op 4 verschillende basisscholen, aan de groepen 5 en 6, voedingslessen gegeven. Dit om kinderen bewuster te maken van voeding en hun kennis bij te brengen. Ik heb dan ook mijn afstudeerscriptie bij deze organisatie geschreven om te kijken of deze lesmodule effect heeft op de gezondheid van de kinderen.